ABEL DEL CASTILLO


Abel del Castillo Ponce és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va obtenir el títol del DEA Creación Intermedia amb un projecte d'investigació sobre les audioinstal·lacions com a espais de ficció, l'any 2007. Les disciplines artístiques en què treballa de manera preferent són l'audioinstal·lació i l'animació amb diferents tècniques. Actualment està desenvolupant un projecte d'investigació en art sonor, i paral·lelament porta a terme tallers d'animació i es professor de secundària, d'educació visual i plàstica.

Ha exposat individualment al Glop i a La Capsa (El Prat de Llobregat) i a Saladestar (Barcelona) els anys 2002, 2005 i 2006, amb les mostres Música, sonidos y espacios, Contenidos i La mejor amiga de Sofía. També ha participat en les exposicions col·lectives Límites de la representación (Saladestar, Barcelona, 2003), Se alquila piso piloto. Diario de Emma (Can Felipa, Barcelona 2005), Crat Art/07 (Caminal, Barcelona, 2007), Interpretation of the music of the spheres (Estocolm, Suècia, 2007) i Abélula (Little Kitchen Gallery, Barcelona, 2008).

El espíritu del Consticon és un vídeo d'animació que recrea una nova visió de l'espai paisatgístic del Prat des de la complicitat amb l'innocència de la mirada infantil. Aquesta mirada sobre el paisatge, sobre la fauna pròpia i la vegetació característica és projectada per ungrupo de joves que es reuneixen als camps dels afores de la ciutat i van descobrint progressivament un món màgic i obert a les infinites possibilitats de la percepció.

En aquest projecte
també hi han col·laborat: Montse Arranz en el guió, Laia López Manrique en el guió i la narració en off, Xavier Cuenca en la part musical i Refrito en suport tècnic i animació.

El espíritu del Consticon es podrà veure durant els dies 12 i 13 de desembre al Teatre Modern del Prat, i durant tota la setmana del 10 al 18 de desembre a l'Oficina Municipal d'Informació de la Plaça de la Vila del Prat.













Fotografies:
Quinto (perfil)

Arxiu personal de l'artista (obres)



Torna a Creadors Gallum Gallum


Torna a l'inici
 
Creative Commons License
Blog Proyecto Gallum Gallum by Giselle García is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.